Bowlingavonden weer van start


Het bowlen gaat weer van start…..

Na een lange periode van rust, noodgedwongen vanwege het corona virus, gaat onze gezellig club haar avonden weer opstarten.
Niet zomaar natuurlijk want hierbij houden wij ons uiteraard aan de richtlijnen die het R.I.V.M. voorschrijft en aan alle overige maatregelen die Covid 19 voorschrijft (1,5 meter afstand houden).
Ons bowlingcentrum heeft in de periode, dat het gesloten was, tal van veiligheidsmaatregelen genomen en ook in de locatie verwerkt zodat alles daar veilig is.
Op 1 juli j.l. kwam vanuit het R.I.V.M. het bericht dat het bowlingcentrum weer open mocht maar dat vonden wij om organisatorische redenen nog wat te snel.
Onze eerstvolgende avond zou 4 juli geweest zijn. Sommige leden gaven aan dit nog niet goed aan te durven en ook de periode van eventueel annuleren zou erg kort worden wat mogelijk een financiële schadepost zou kunnen opleveren.
Ons bestuur had dus toen besloten om weer op 1 augustus (a.s. zaterdag) het bowlen te gaan opstarten. Uiteraard is er vanaf maart door ons bestuur intensief overleg geweest met ons bowlingcentrum om vooral op de hoogte te blijven van alle veiligheidsmaatregelen want wij willen als bestuur uiteraard geen enkel risico nemen.
Rond 1 juli kwam het bericht dat ons bowlingcentrum weer haar deuren ging openen en heel voorzichtig met de helft van het aantal beschikbare banen begon (6 stuks i.p.v. 12).
Dit voldeed prima maar ondertussen werd naar de richtlijnen van het R.I.V.M. gewerkt in het centrum aan een betere maar ook veilige oplossing om meer bowlingfans een gezellige avond te gunnen.
Door het plaatsen van plastic schermen tussen de banen is het nu weer mogelijk om alle banen te benutten.
Hierbij gaat men ervan uit dat op de baan beide uithoeken van de bank benut kunnen worden als zitplaats (met voldoende ruimte), één speler aan het gooien is (dus niet zit) en dat er bij 4 personen dan één losse stoel vanaf een tafel bijgezet kan worden.
Er is ons verzekerd dat alles prima in orde is en voldoet aan de R.I.V.M.-richtlijnen, immers, anders mag het bowlingcentrum niet geopend zijn. Bij het wisselen van spelers (van gooien naar zitten en van zitten naar gooien) dienen we er dan alert te zijn met elkaar passeren maar ons bestuur gaat er vanuit dat iedereen dit passend weet op te lossen.

Ons bestuur is blij dat we onze avonden weer mogen gaan opstarten en wenst alle leden uiteraard veel plezier toe. Ons bestuur gaat er ook vanuit dat iedereen, die in het bowlingcentrum aanwezig is (dus ook onze leden), de daar geldende regels zal respecteren zodat we onze leuke avonden zonder problemen kunnen hervatten.
Bent u tijdens het bowlen van mening dat er iets is dat niet volgens de regels is of niet klopt, meldt u dat dan bij één van onze bestuursleden……..dan gaan we proberen dat alsnog op te lossen.
Veel plezier en……..respecteer de regels in het bowlingcentrum zoals ze gelden……..dan blijven we allen gezond en is het plezier met onze speelavonden weer terug.

Tot 1 augustus in Mijdrecht               Namens ons bestuur van bowlingclub de 10 kegels,
Peter van Cootwijk